Ben je van plan een nieuwe laptop kopen maar je vraagt je af welke laptop moet ik kiezen? Lees dan snel verder! Ik zal je uitleggen welke merken betrouwbaar en goed zijn, welke soorten laptop er te koop zijn en waar je op moet letten bij een aankoop van een laptop

Waarom zou ik een laptop moeten kopen en niet een desktop computer?

Als je op zoekt bent naar een computer voor thuis, dan kom je al snel bij een laptop uit. Er wordt tegenwoordig meer laptoppen verkocht dan desktop computers. Een laptop is handig om overal in huis te gebruiken, makkelijker om te gebruiken als je onderweg bent en stuk kleiner dan een pc.

Hoewel een desktop pc nog altijd een stuk sneller is dan een laptop wordt de laptop steeds populairder.Vraag je je nog af welke laptop moet ik kiezen? Dan zal ik je nu vertellen op welke punten je moet letten als je een laptop wilt kopen.

Schermformaat van de laptop

Bij een keuze voor een laptop begin je bij het scherm, hoe groot wil je dat het scherm is? Je heb de keus uit de volgende formaten 13,3 inch, 14 inch, 15,4 inch en 17 inch.

Een 17 inch scherm is groot dus ook lastiger voor onderweg, de 15,4 inch is het meest populair op dit moment.  Je kan trouwens ook je laptop gewoon aan je televisie aansluiten als je een nog groter scherm wilt, gebruik hier bij voorkeur een HDMI kabel voor.

Intel of AMD laptop?

intel-amd

Welke processor kies je, Intel of AMD? En belangrijker nog welke type? Tegenwoordig zijn er veel meer Intel dan AMD laptoppen op de markt. Met name de Intel i5, i7 processors zijn erg populair. En dan is het ook goed om na te denken hoe snel de laptop moet zijn, dat begint al bij de processor die de kloksnelheid bepaald.

Budget of een gerenoveerde laptop kopen?

Een laptop voor de basiswerkzaamheden zoals internet, muziek luisteren, chatten en werken met Microsoft Office hoeft niet veel te kosten. In dat geval is een budget laptop de beste en voordeligste keus!

Een nieuwe budget laptop kost gemiddeld tussen de € 350 en € 500 euro. Als u kiest voor een refurbished oftewel een gerenoveerde  laptop dan kan het zelfs al vaak goedkoper.

Kies bij de keuze voor een laptop voor zekerheid door te gaan voor een goede betrouwbare fabrikant zoals Acer, Asus en Toshiba. HP is een wel een goede bekende merk maar staan erom bekend dat ze sneller stuk gaan dan andere merken.

Medion laptops zijn vaak budget laptoppen voor basis gebruik prima maar kwalitatief minder dan voorbeeld Asus en Toshiba.

Een allround game laptop kopen?

msi-laptop

Zoek je een laptop waar je alles mee kan doen? Zoals gamen, internet, downloaden en streamen? Dan is een allround laptop de beste keus!

Voor een allround laptop betaal je gemiddeld tussen de € 600 en € 900 euro. De meeste laptops in deze prijsklasse beschikken ook over de snelle SSD, en meer werkgeheugen dan bij een budget laptop, en een snelle processor zoals een Intel i5 of i7.

Ook kunt u hogere eisen stellen betreft het scherm, u kunt verwachten dat een laptop in deze prijsklasse beschikt over een full HD scherm.

een nieuwe of gerenoveerde laptop kopen bij My PC Utrecht?

Wilt u een nieuwe of gerenoveerde laptop kopen? My PC Utrecht verkoopt en levert verschillende laptoppen tegen een schappelijke prijs! Bent u op zoek naar een budget laptop, Game laptop of toch iets anders? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.