Laptop accu controleren, veel mensen vragen zich af hoe je dat doet.  Een laptop is heel erg handig, vooral omdat je een laptop draadloos kan gebruiken omdat er een accu in de laptop zit.

Daarom is het ook belangrijk dat de accu op een juiste manier wordt behandeld en om regelmatig te kunnen controleren of de accu nog naar behoren werkt! In deze blog lees je hoe je de accu van jouw laptop kan controleren

Laptop accu controleren met BatteryInfoView

Een laptop accu is gevoelig voor slijtage net zoals bij een smartphone en tablet. Veel budget laptops hebben een matige accu om zo de kosten laag te houden. Hier kan je wat aan doen hoewel de mogelijkheden beperkt is.

Batteryinfoview is een software waarmee je de technische specificaties van je laptop kan inzien zoals het stroom, temperatuur en spanning.

BatteryBar en BatteryMon

Als je wilt weten hoe snel je accu leegloopt kun je daarvoor het software BatteryMon gebruiken. BatteryMon toon in ene grafiek het leeglopen van je laptop accu aan en kan dit voor je bijhouden. Zo kun je berekenen hoelang je je laptop op de accu kunt gebruiken.

Omdat de standaard accu-indicator zeer summier is, raad ik BatteryBar aan. BatteryBar toon een icoontje aan in de systeemvak, zo zie je gelijk hoelang je kunt doorwerken op je laptop accu.

Energiebeheer

Als je langer doorwerkt op je laptop accu is het aan te raden om de energie-instellingen van je Windows te controleren. De energie-instellingen vind je in de configuratie scherm of in Windows 10 bij instellingen.

Het beeldscherm is een van de grootste energie vreters van je laptop, zorg er daarom voor dat het beeldscherm snel uitschakelt en zet schermbeveiliging uit. Als je accu bijna niet meer oplaad of heel erg snel leeg is, moet je de laptop accu vervangen.

De garantie op een laptop accu is meestal maar enkele maanden en sommige bedrijven geven helemaal geen garantie op een accu, dit omdat het niet te controleren is hoe een laptop accu is gebruikt en of een defect een fabrieksfout is of door toedoen van de koper.