Windows 10 is al sinds 1 oktober leverbaar in Nederland, zowel de gratis upgrade als de volledige versie. De gratis upgrade is nu niet meer mogelijk. In deze blog leg ik je de voor en nadelen van Windows 10 uit. Waarom zou je moeten overstappen? Wat zijn de nieuwe functies? Lees dan snel verder!

Wat kost een Windows 10 DVD + licentie?

 

Windows10-DVD-cover

Windows 10 Home DVD/USB in de winkel gemiddeld € 124,95 en bij ons € 99,95!

Windows 10 PRO DVD/USB in de winkel gemiddeld € 249,00 en bij ons € 124,95!

Waarom zou ik moeten overstappen op Windows 10?

overstappen-Windows10

Ik zal nu de voor en nadelen van Windows 10 uitleggen en enkele nieuwe functies, zodat je een goed beeld heb om de juiste keuze te maken om wel of niet over te stappen.

De voordelen en nieuwe functies van Windows 10

  1.  Het startmenu is terug van weggeweest!  Voor vele was het upgraden naar Windows 8 een obstakel vanwege het feit dat Microsoft het startmenu heeft weggehaald. Maar in Windows 10 is het startmenu weer terug! Dit startmenu is in een nieuw jasje gestoken en oogt cooler en moderner.
  2.  Het systeem is lichter en een stuk sneller dan de vorige Windows versies. Programma’s werken soepeler en je komt ongeveer 5 seconden sneller op je bureaublad.
  3. Optimale beveiliging! Windows 10 heeft heel veel instellingen met name kan je je laptop of computer optimaal beveiligen, echter moet je wel weten welke instellingen je moet aanpassen.
  4.  Inloggen met een pincode. In Windows 10 is het mogelijk om met een 4 cijferige pincode in te loggen in plaats van je wachtwoord.

 

Nadelen van Windows 10

  1. Privacy op Windows 10 Microsoft ontkent dat zij sommige gebruiker gegevens verzamelen. Het schijnt dat Windows 10 een aantal analyse tools in de software heeft zitten waarmee Microsoft het gedrag van gebruikers bijhoudt.
  2. Problemen met programma’s en stuurprogramma’s het nieuwe Office pakket zal werken op het nieuwe systeem, Als u overstapt dan moet u goed controleren of uw programma’s ondersteund wordt door Windows 10. Oudere programma’s kunnen problemen geven als u overstapt.
  3. Media Center verdwijnt! In Windows 10 zal de media center verdwijnen, houd hier dus rekening mee.

 

 

Overstappen op Windows 10?

 

Wilt u na het lezen van deze blog overstappen op Windows 10? Bekijk dan ons aanbod voor een Windows installatie!

Windows10-kopen