arrow_drop_up arrow_drop_down
8 Tips om jouw computer sneller te maken
14 januari 2020 

8 Tips om jouw computer sneller te maken

 

In deze blog geef ik je 8 tips om je computer sneller te maken. Want niets is vervelender dan een trage computer of laptop. En het hoeft ook niet perse geld te kosten om je computer een flinke boost te geven!

 

Tip 1: Opschonen met het programma Ccleaner

Na een tijdje raakt je harde schijf steeds voller doordat je computer bij het surfen tijdelijke bestanden zoals cookies opslaat op je harde schijf. Het is een heel goede als je dat handmatig zou moeten doen. Daarvoor is er een heel handig opschoon programma: Ccleaner! Enige wat je hoeft te doen is het programma op de site van Ccleaner downloaden, het is gratis. Vervolgens installeer je het programma. Nadat je dat heb gedaan start je het programma op en klik je op analyseren. Als dat is gedaan zie je welke bestanden Ccleaner heeft gevonden en klikt u op opschonen. Dat is alles!

 

 

Tip 2: Tijdelijke bestanden verwijderen

Het is ook mogelijk om handmatig de tijdelijke internetbestanden te verwijderen. Ga daarvoor naar “deze computer” ga met uw muis naar de hoofd schijf genaamd “lokale schijf (C:)” . Klik dan met de rechter muisknop en klik vervolgens op eigenschappen. Dan ziet u daar onder andere de grootte van de harde schijf en hoeveel daarvan momenteel in gebruik is. Maar ook zie je een knop “Schrijfopruiming,”  klik daarop. Vervolgens kan je zelf kiezen wat je wilt verwijderen. Klik daarna op OK en dan op bestanden verwijderen.

 

Tip 3: Opstartprogramma’s verminderen

Bij het opstarten van je computer of laptop start Windows automatisch enkele  programma’s mee op. Waardoor je systeem trager van kan worden. Dit noemen we de opstartprogramma’s. Het verminderen van de opstartprogramma’s kan al veel helpen, door programma’s uit te zetten die je toch niet gelijk gebruikt.

 

Let op: Zet geen systeembestanden uit!

Dat kan je doen door met je rechter muisknop te klikken op de taakbalk van Windows, klik daarna op taakbeheer. Dan krijg je een venster te zien met een aantal tabellen, klik dan op opstarten. Daar zie je alle programma’s die je standaard aan en uit kan zetten.

Klik op de programma’s die je wilt uit zetten en klik dan rechts onder het venster op “uitzetten”.  Dit heeft vooral effect voor het opstarten van Windows maar ook bij het gebruik ervan.

 

 

Tip 4: Upgrade je harde schijf naar een SSD

Wil je echt je computer of laptop een flinke boost geven? Upgrade dan je harde schijf naar een SSD! Een SSD is minstens 6x sneller dan een harde schijf en daarnaast ook nog betaalbaar. Ben je klaar om jouw systeem een boost te geven? Wij kunnen jouw harde schijf upgraden naar een SSD en dat gewoon bij jouw thuis. Kijk voor meer informatie op de pagina van harde schijf vervangen.

 

Tip 5: Virussen verwijderen van jouw computer

Scan jouw computer eens op virussen en spyware. Wist je dat virussen jouw computer ook traag kunnen maken? Daarom is het ook goed om regelmatig je computer op virussen te controleren en indien nodig te verwijderen. Heb je nog geen virusscanner?

Wij leveren Internet security van Norton voor 1,5 of 10 apparaten met een licentie van 1 jaar. Zowel download als fysieke pakketten. Neem contact met ons op als je interesse heb in ons aanbod.

 

Tip 6: Computerstofvrij maken

Veel stof binnen in jouw computer kast kan jouw computer ook trager maken. Bovendien is teveel stof ook schadelijk voor jouw computeronderdelen. Het makkelijkste om jouw computer stofvrij te maken is met perslucht. Voor een paar euro kan je die al aanschaffen bij de Action bijvoorbeeld.

 

Tip 7: Overbodige programma’s verwijderen

Het verwijderen van overbodige programma’s die je niet meer gebruikt is een must! Heb je nog programma’s of spellen op jouw computer staan die je niet meer gebruikt? Dan is het beter die te verwijderen dat bespaart weer ruimte. Daartegen hoe meer programma’s je hebt geïnstalleerd hoe meer achtergrondprocessen jouw systeem zal vertragen.

 

 

Tip 8: Werkgeheugen uitbreiden (RAM-geheugen)

Het gebrek aan voldoende werkgeheugen kan jouw systeem ook vertragen. Het RAM-geheugen bepaalde met mate de snelheid van jouw systeem. Daarnaast hoe meer jij doet op je computer hoe meer geheugen jouw computer in beslag neemt. Tegenwoordig heb je minimaal 4 GB nodig aan werkgeheugen maar 8 GB zou beter en voldoende moeten zijn mits je geen zware games speelt.

 

Ik hoop dat je wat heb gehad aan de tips in deze blog! Mocht je na het lezen nog vragen hebben of heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Ik zou het waarderen als je dit artikel deelt met jouw vrienden en je een reactie achter laat wat je van de blog vindt.

 

Over de schrijver
Ik heb op 1 januari 2016 MY PC Utrecht opgericht waar ik ook de eigenaar van ben. Ik heb mij de laatste jaren verdiept in SEO en website conversie. Ik lees daarover veel blogs en kijk video's van onder andere de IMU. Sinds kort ben ik ook begonnen met het schrijven van blogs voor mijn website.
Reactie plaatsen